ФБР: Росія вливала на вибори у США через фейки в соцмережах

 

Федеральне бюро розслідувань США дійшло висновку, що частина облікових записів у соцмережах, через які поширювались фейкові новини під час президентської виборчої кампанії 2016 року в США, була проявом російської кампанії з дезінформації.

Про це повідомляє CNN.

За кілька місяців до дня виборів Twitter і Facebook стали поживним ґрунтом для поширення вірусних “новин” про змови і містифікації, багато з яких містили негативні хибні заяви про Гілларі Клінтон, робить висновок Бюро.

ФБР здійснювало моніторинг соціальних мереж у день виборів минулого року, намагаючись відслідкувати ймовірну російську дезінформаційну кампанію з використанням фальшивих новин.

Аналітики ФБР виявили, що деякі облікові записи користувачів соціальних мереж, які стояли за поширенням фейкових новин, були зарубіжними, і дійшли висновку, що принаймні деякі з них були частиною російської дезінформаційної кампанії, повідомляє CNN з посиланням на два джерела, знайомих із розслідуванням.

Як відомо, ФБР займається розслідуванням спроб втручання Росії в американські вибори 2016 року і того, чи мала зв’язки команда нинішнього президента Дональда Трампа з Кремлем. Сам Трамп відкидає такі звинувачення.

Читайте також:
У США затримали підозрювану в зливі ЗМІ інформації
про втручання росіян у вибори президента

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна