Путін дав грант для організації повернення біженців на Донбас

 

Організація “Центр розвитку регіону” у Краснодарському краї Росії виграла грант президента РФ на реалізацію програми “Репатріація біженців у Донбас”.

Проект розрахований на Росію та Луганську й Донецьку області України, пише “Коммерсант“.

Загальна сума фінансування програми становить 654 тисяч рублів, а в рамках гранту буде виділено 471 тисячу рублів.

“Проект буде реалізовано на всій території РФ «і російськомовного простору» (у формі дистанційних послуг і роботи), в тому числі на території Донецької та Луганської областей України, за винятком лінії зіткнення воюючих сторін“, – пише газета.

Як випливає з інформації про проект на сайті Фонду президентських грантів, програма “Репатріація біженців у Донбас” спрямована на допомогу жителям Донецької і Луганської областей, які постраждали в результаті конфлікту в Україні.

Організація ЦРР, яка виграла грант, зазначає, що починаючи з 2014 року в Росію приїхали 660 тисяч біженців з України, а загалом територію Донбасу залишили понад 2 мільйони людей.

Автори проекту стверджують, що більшість переселенців готові повернутися на батьківщину, якщо їм буде забезпечено роботу і житло в безпечних районах. Але поки що “діяльність щодо повернення ведеться непродуктивно, в результаті чого в місцях компактного розселення біженців виникає соціальна напруга, а територія Донбасу страждає від відтоку працездатного населення”.

Краснодарський “Центр розвитку регіону” пропонує програму допомоги біженцям, що складається з трьох етапів: проведення соціологічного дослідження в середовищі біженців, розробка і публікація рекомендацій для репатріації, а також організаційне сприяння поверненню біженців на Донбас, включаючи допомогу при працевлаштуванні.

“Тривале перебування біженців у Росії на наступне їх повернення на Донбас сприятиме трансферу передових соціально-культурних і професійних практик, отриманих ними за період вимушеної відсутності“, – запевняють автори програми.

“Центр розвитку регіону” створений 2016 року в місті Гарячий Ключ у Краснодарському краї РФ. Співзасновниками організації є четверо громадян, голова правління – Дмитро Єпіхін, який раніше очолював ТОВ “Семіра”, “Алтайська здравниця” та Алтайський центр перспективних інновацій, пише “Коммерсант”.

Читайте також:

Лавров визнав: Росія “вплуталися в конфлікт на Донбасі”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна