Кара за прапор. Українця Балуха в Криму посадили на 3 роки і 7 місяців

 

Громадянина України Володимира Балуха в окупованому Криму засудили до трьох років і семи місяців колонії.
Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

“Сьогодні, 4 серпня “суддя” “Роздольненського районного суду” Марія Бедрицька засудила українського активіста Володимира Балуха до 3 років і 7 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні і штрафу в розмірі 10 тис. рублів”, – зазначено на сторінці КПГ в соцмережі.

Як інформувала “Новинарня“, раніше підконтрольний Москві прокурор Корольов запросив для Балуха більше покарання – позбавлення волі в колонії строком на п’ять років і один місяць.

Виступаючи 1 серпня на засіданні окупаційного суду з останнім словом, Володимир Балух заявив, що кримінальна справа проти нього – це політичне замовлення, і розповів про причини фальсифікації провадження.

Балуха звинуватили в незаконному зберіганні боєприпасів і вибухових речовин, які нібито були знайдені на горищі його будинку. Свою провину Володимир не визнав.

Захисниця українця заявила, що справу проти Балуха сфабриковано і його вирок буде оскаржено у вищих інстанціях.

Як писала “Новинарня“, фермер Володимир Балух вивісив у Криму над своїм сільським будинком в Роздольненському районі окупованого Криму прапор України. Відтоді почалося переслідування Балуха російськими силовиками під надуманими приводами.
Також він почепив на дім табличку “вулиця Героїв небесної сотні”.

8 грудня 2016 року ФСБ РФ провела чергові обшуки у Балуха і його матері в селі Серебрянка, після чого фермера затримали. Силовики заявили, що знайшли в його будинку патрони і динаміт. Відтоді Балух – громадянин України – залишається в кримському СІЗО.

24 травня МЗС України виступило із засудженням продовження арешту Володимиру Балуху до 4 вересня і відкинуло будь-які звинувачення на його адресу.

Читайте також:
Напишіть листа Володі Балуху, ув’язненому в Криму
за український прапор над хатою!

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна