Жебрівський кличе на “будівельний бум” у Донеччину фірми з інших областей. Грошей є багато

 

На Донеччині розпочався “будівельний бум”, який триватиме принаймні 20 років. Місцеві будкомпанії не здатні виконати належний обсяг робіт, тому для розбудови Донбасу слід залучати будівельників з інших регіонів.
Як передає “Новинарня“, про це заявив голова Донецької ОДА Пало Жебрівський.

“…На Донеччині розпочався будівельний бум, і років на 20 роботи буде більше ніж достатньо. У цьому році в нас на рахунках – понад 3 мільярдів гривень для будівельних робіт. Плюс невдовзі має надійти 1 млрд. 300 млн. по Європейському інвестиційному банку на рахунки міст та районів. Щоб ефективно використати ці кошти й залучити ще, зараз завершуємо дорожню карту побудови Донеччини – обсяг загальних фінансових потреб оцінюємо приблизно в 200-250 мільярдів гривень”, – написав Жебрівський у “Фейсбуці” 2 серпня.

“Але у нас є величезна проблема: будівельна галузь як така на Донеччині зруйнована. Свого часу в окупованому нині Донецьку були сконцентровані проектні інститути, усі ключові будівельні організації. Сьогодні ж ми на пальцях можемо перелічити будівельні компанії, які мають обіговий капітал, технарів, постійних працівників. Відповідно, маємо сумні випадки, коли на ті чи інші об’єкти просто не можемо знайти підрядника”, – поскаржився голова обласної адміністрації.

“Показовий приклад: 367 днів ми не можемо розпочати роботи по Олександрівській школі Черкаської громади – сьомий раз виставляємо по системі “Прозорро”. Приходять компанії, які навіть документи не можуть підготувати!” – зазначив він.

За словами Павла Жебрівського, із 2,5 мільярда гривень область освоїла на будівництво 750 мільйонів, “плюс 300 млн. – екологічні, плюс – обласні, загалом більше мільярда”.

Він висловив сподівання, що завдяки співпраці з Конфедерацією будівельників України робота піде швидше й буде якіснішою.

Голова ОДА повідомив, що 2 серпня підписав меморандум про співпрацю з Конфедерацією будівельників України (громадською організацією, яка об’єднує навколо себе близько тисячі представників будівельної галузі).

“Хочемо для розбудови та оновлення Донеччини залучити ще й громадський ресурс, не лише адміністративний”, – додав Жебрівський.

Читайте також:
На Донеччині за рік відновлять сім парків, виділили понад 60 млн. грн.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна