Володимир Кличко оголосив про завершення боксерської кар’єри. ВІДЕО

 

41-річний український боксер Володимир Кличко оголосив про завершення спортивної кар’єри. Заява спортсмена опублікована на його офіційному сайті.

“Замість того, щоб сказати: «Спасибі, хлопці, і до побачення», я хочу запросити вас продовжити цю нову й захопливу мандрівку разом, зі мною і з брендом «Кличко». Лише разом ми креативні, продуктивні і творчі, по-справжньому сильні, у всіх справах”, – сказав багаторазовий чемпіон світу у суперважкій вазі за провідними боксерськими версіями.

Рішення Кличка означає, що Володимир відмовляється від матч-реваншу з британцем Ентоні Джошуа, якому програв нокаутом 29 квітня.
Тоді колишній спаринг-партнер Кличка Джошуа захистив чемпіонський титул за версією IBF і виграв пояси IBO та WBA.

Володимир Кличко на прізвисько “Доктор Сталевий Молот” у професійному боксі з 1996 року, був володарем чемпіонських поясів за версіями WBO (2000—2003, 2008—2015), IBO (2006—2015), IBF (2006—2015) і WBA (2011—2015) в суперважкій вазі.
Перед тим Кличко-молодший став олімпійським чемпіоном на Іграх-1996 в Атланті.
За 21 рік кар’єри Кличко провів 69 боїв, здобувши 64 перемоги (з них 53 нокаутом), 5 поразок.

Старший брат, Віталій Кличко (нині мер Києва), свій останній бій на профі-рингу провів 8 вересня 2012 року і пішов зі спорту у статусі чемпіона.

Читайте також:
Куми: Кличко “породичався” з Медведчуком і Шуфричем

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна