Ірина Геращенко звинуватила в підлості російського журналіста Канигіна, який експлуатує матір полоненого Агєєва

 

Перший заступник голови Верховної Ради України, уповноважена президента з питань Донбасу Ірина Геращенко назвала “найбільшою підлістю” дії російського журналіста “Новой газеты” Павла Канигіна, який використовує матір затриманого в Україні російського військового Віктора Агєєва для підвищення популярності свого видання та записує її звернення до українського керівництва, або помилували сина.
Як передає “Новинарня“, про це Геращенко заявила ефірі “5-го каналу” в програмі “Час. Підсумки дня” 2 серпня.

“Хочу наголосити, що родини заручників перебувають у важкому психологічному стані, і я розумію цей їх стан, коли твоя близька людина перебуває незаконно в тюрмі і ти не маєш можливості навіть поговорити з нею, то родини заручників кидаються в усі сторони… Тобто психологічний стан родичів українських заручників мені зрозумілий. Але для мене є найбільша підлість так званого ліберального журналіста [Павла Канигіна], який використовує ці речі”, – сказала Ірина Геращенко, яка є учасницею переговорів щодо визволення полонених.

“По-перше “ліберальний” журналіст “Новой газеты” має звернутися до Путіна, президента своєї країни, який розпочав війну проти України, з вимогою вивести війська і звільнити українців – оце буде чесно… А що стосується тієї жінки з Росії, яка відвідала тут свого сина, якого вона, на жаль, недостойно виховала (Світлани Агєєвої – “Н”), то їй теж треба апелювати до президента своєї країни, який її сина – кадрового військового – послав в Україну вбивати українців”, – наголосила Геращенко.

Читайте також:
Мінська група: ОРДЛО включило в списки на обмін росіянина Агєєва.
І виключило 20 кримінальників

Мати полоненого російського контрактника Агєєва
була на прийомі в АП і посольстві РФ

Як писала “Новинарня“, мешканець Алтайського краю РФ Віктор Агєєв був затриманий українськими військовими в ході бою в районі села Жолобок у Луганській області 24 червня. Зараз він перебуває в СІЗО у Старобільську, з ним працює СБУ.

Агєєв в інтерв’ю каналу “1+1” повідомив, що служить у Ростовській області, в Новочеркаську.
Він підтвердив, що в березні 2017 приїхав з Алтаю в Ростовську область, де раніше проходив строкову службу, підписав контракт на службу в ЗС Росії, потім – з “армією ЛНР” та невдовзі був відправлений на Донбас.

Про укладання Агєєвим контракту із ЗС РФ в інтерв’ю журналістам повідомляла його мати Світлана. За її словами, син отримав звання єфрейтора.
Російська армія офіційно заперечує факт існування контракту.

22 липня за сприяння президента Петра Порошенка Світлана Агєєва побачилася з сином у СІЗО на Луганщині.

Журналіст “Новой газеты” (Москва) Павло Канигін перший взяв інтерв’ю в матері Агєєва на Алтаї, записав її звернення, зокрема до президента – з проханням помилувати сина.
Канигін намагався взяти в Агєєва у Старобільському СІЗО ексклюзивне інтерв’ю, однак СБУ наполягла, щоб він привіз із собою матір полоненого, та допустила до Агєєва разом із Канигіним журналістів міжнародних агенцій.
Раніше Канигін перший узяв інтерв’ю в полонених російських ГРУшників Єрофєєва й Александрова.

Читайте також:
Мати Агєєва перед зустріччю з сином у Старобільському СІЗО
поставила вимогу: без українських ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна