Проти Центру протидії корупції “авансом” порушили кримінальну справу

 

Слідче управління фіскальної служби Києва порушило кримінальне провадження щодо керівників громадської організації “Центр протидії корупції”.

Слідство триває вже майже два місяці – з 9 червня. Про це йдеться у відповіді податківців на запит адвоката, який представляє інтереси ЦПК.

“За результатами розгляду листа від 11.07.2017 повідомляємо, що 09.06.2017 СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві, за заявою третіх осіб про кримінальне правопорушення службовими особами ГО “Центр протидії корупції” внесено до ЄРДР кримінальне провадження за №32017000000000081″, – йдеться у документі, який є в розпорядженні ЦПК.

Адвокат та член правління ЦПК Олена Щербан зауважила, що ані статті Кримінального кодексу, ані підстав для порушення кримінальної справи, ані суті претензій до ЦПК фіскали не повідомили.

 

“Це свідчить про те, що податківці зараз в активному пошуку компромату на нас і відкрили кримінальну справу авансом, а тепер будуть шукати, що б нам “пришити”, отримувати доступ до наших документів, робити виїмки, обшуки та прослуховувати керівництво тощо”, – підсумувала Щербан.

У Центрі протидії корупції вважають порушення кримінального провадження податковою поліцією продовженням тиску на організацію і активізацією спроб заблокувати її роботу.

“Це – послідовне продовження кампанії проти нас, мета якої – знищення організації. Скоріше за все, “третя особа”, за заявою якою фіскали порушили нову справу, це – колишній помічник Миколи Мартиненка, народний депутат Павло Пинзеник”, – заявив голова правління ЦПК Віталій Шабунін.

Шабунін також нагадав, що саме Пинзеник погрожував ЦПК позбавленням статусу неприбутковості.
“Його звинувачення настільки абсурдні і безпідставні, що навіть фіскали не можуть кваліфікувати їх у конкретні статті кримінального кодексу. Тому у відповіді податківців – ніякої конкретики. За два місяці розслідування їм нема чого сказати по суті наших звинувачень, бо ніяких порушень з нашого боку немає і не було”, – пояснює Шабунін.

Читайте також:
Антикорупціонер Шабунін розповів, про що з ним говорили у військкоматі

За антикорупціонерами ведуть спостереження
та навідуються “незвані” гості, – Шабунін

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна