У знеструмленому більше року селі Жованка в “сірій зоні” налагодили постачання електроенергії

 

Більш ніж через рік без світла у населеному пункті Жованка, розташованому в “сірій зоні”, з’явилася електроенергія.

Про це пише журналіст “Народної армії” Юрій Ігнат, допис якого поширено на офіційній сторінці прес-центру штабу АТО у “Фейсбуці”.

Село Жованка розташоване в “сірій зоні”, поблизу Зайцевого, і розділене лінією фронту. Через постійні бойові дії єдина система енергозабезпечення, яка діяла по обидва боки лінії розмежування, була пошкоджена.

Нестабільна ситуація в регіоні не дозволяла представникам обленерго полагодити її, тому було вирішено зробити систему автономною на підконтрольній українським військовим території.

За словами начальника групи цивільно-військового співробітництва ОТУ “Донецьк”, підполковника Юрія Соколовського, зробити це було непросто.

“По-перше, треба домовитися про режим тиші під час робіт, по-друге, ми довго шукали маршрут, де найоптимальніше прокладати цю лінію. Далі – технічна організація. А це багато клопоту, тому весь процес зайняв близько півроку”, – розповів Соколовський.

Жованка, де зараз мешкає близько 150 людей, була знеструмлена один рік, один місяць і шість днів. Але тепер систему налагоджено, і помпи водогінної станції також запрацювали.

Рубильник електростанції увімкнули в присутності голови Донецької військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського.

Окрім Жованки, довгоочікуване світло отримали селяни прифронтових сіл Бахмутка та Піски.

Читайте також:

Україна припинила перетікання електроенергії в ОРДО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.