Прикордонники на Дунаї затримали судно-хамелеон, яке раніше ходило до Криму

 

Прикордонники затримали судно під прапором Белізу, яке, порушуючи українське законодавство, неодноразово заходило до портів окупованого Криму.

Про це 1 серпня повідомив прес-центр Державної прикордонної служби України.

За інформацією ДПСУ, теплохід San Porfyrios (прапор Беліз) був зупинений прикордонниками Одеського загону морської охорони ДПСУ в українських водах річки Дунай під час прямування з Румунії до Греції.

Зазначається, що судно змінило прапор та назву, намагаючись заплутати правоохоронні органи, але прикордонники ретельно відстежили шлях судна за унікальним ідентифікатором судна IMO.

“За попередніми даними, судно під назвою Sava Lake (прапор Панама) та тим самим ІМО, що несе на борту San Porfyrios (прапор Беліз), неодноразово, протягом 2014-2015 років, заходило до тимчасово закритих портів Автономної Республіки Крим”, – вказують прикордонники.

Первинний огляд теплоходу показав, що суднова та навігаційна документація Sava Lake в повному порядку, відміток про заходи до портів АР Крим немає. Однак ретельний аналіз архівної документації дозволив виявити, що на борту наявні суднові документи, в яких зафіксовані неодноразові заходи San Porfyrios до закритих портів АР Крим.

“На той час судном керував інший капітан, а екіпаж неодноразово змінювався. Проте один з помічників капітана двічі був в портах АР Крим на даному судні, а тому є порушником законодавства про тимчасово окуповані території України”, – зазначили в ДПСУ.

Усі факти виявлених правопорушень зафіксовано та будуть передані до прокуратури. Стосовно іноземного громадянина – порушника законодавства про тимчасово окуповані території (ТОТУ) винесено заборону в’їзду в Україну на 3 роки.

Як повідомляла “Новинарня“, в грудні 2016 року прикордонники затримали судно Sky Moon під прапором Танзанії, яке раніше заходило в Крим.
Спільними зусиллями Держприкордонслужби та Військової прокуратури зібрана доказова база стала підставою для рішення суду щодо притягнення посадових осіб до відповідальності, в тому числі накладення штрафу у розмірі 18,4 млн. грн. та конфіскації судна в дохід держави.
Всім членам екіпажу судна прикордонники заборонили в’їзд в Україну строком на три роки.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна