На Донеччині передали в суд справу Вохи, наступника Мотороли

 

У Донецькій області заочно судитимуть колишнього заступника бойовика “ДНР” “Мотороли”, а нині – командира розвідувального батальйону “Спарта”.

Як передає “Новинарня“, про це у вівторок, 1 серпня, повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області.

Прокуратура не називає імені обвинуваченого, але відомо, що це Володимир Жога, 1993 р.н. позивний “Воха”.

“Колишнього спільника “Мотороли”, а нині – командира розвідувального батальйону “Спарта” терористичної організації “ДНР” судитимуть заочно на Донеччині. Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області завершено спеціальне досудове розслідування”, – сказано в повідомленні.

Встановлено, що у квітні 2014 року 24-річний уродженець міста Донецька добровільно вступив до підрозділу бойовиків “ДНР”, який дислокувався на території міста Слов’янська та Слов’янського району.
Надалі, після створення у серпні “розвідувального батальйону “Спарта”, який очолив громадянин Російської Федерації Арсен Павлов (позивний “Моторола”), чоловік за власною ініціативою вступив до складу цього батальйону, обравши позивний “Воха”, та обійняв у ньому посаду заступника командира батальйону.

Перебуваючи на цій посаді, у період з серпня 2014 по жовтень 2016 року, обвинувачений спільно з “Моторолою” здійснював керівництво підрозділом, а також брав участь у бойових діях проти Збройних сил України та інших військових формувань України, задіяних у проведенні АТО в районі населених пунктів Донецьк (район аеропорту), Вуглегірськ, Шахтарськ, Сніжне, Іловайськ, Дебальцеве, Піски та Широкине.

У жовтні 2016 року, після загибелі “Мотороли”, правопорушник обійняв посаду командира батальйону “Спарта”, до складу якого входить близько 300 осіб.

31 липня обвинувальний акт за ч. 1 ст. 258-3 КК України (“участь у терористичній організації”) спрямований на розгляд до суду.

Через те, що зловмисник продовжує знаходитися на тимчасово непідконтрольній українській владі території, його судитимуть заочно. Максимальна міра покарання – до 15 років позбавлення волі.

Читайте також:
Ватажків “ДНР” активно міняють на кадрових військових РФ.
“Моторолу” змінив “Воха”. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна