Україна посіла п’яте у підсумковому заліку неолімпійських Всесвітніх ігор-2017

 

Збірна України з неолімпійських видів спорту фінішувала на п’ятому місці в офіційному медальному заліку Всесвітніх ігор-2017 у Вроцлаві, що є кращим результатом для нашої команди за всі роки.

Команда України була представлена 80 атлетами, які брали участь у 20 видах спорту.

Українці на великому спортивному форумі завоювали 25 медалей, серед яких 10 золотих, 7 срібних та 8 бронзових.
Більше виграли лише збірні Росії (63 медалі, серед яких 28 золотих), Німеччини (42 медалі – 18 золотих), Італії (42 – 16 золотих) і Франції (43 – 14 золотих).

Найбільший медальний врожай наша команда зібрала у змаганнях з пауерліфтингу (3 золота, 2 срібла та 2 бронзи) і тайського боксу муай-тай (3 золота, 1 срібло).
Також успішними були також результати у сумо (1 золото, 1 срібло, 1 бронза), карате (1 золото, 1 срібло), стрибках на батуті (1 золото, 1 срібло), підводному спорті (4 бронзи).

Одна нагорода (золота) здобута в змаганнях з джиу-джитсу. “Людина-павук” Данило Болдирєв здобув срібло у скелелазінні. Наш жіночий дует став бронзовим у спортивній акробатиці.

Зазначимо, що карате і скелелазіння вже увійшли у програму Олімпійських ігор і будуть представлені в Токіо-2020, зазначає УНІАН.

Всі українські чемпіони Всесвітніх ігор-2017: Світлана Тросюк (сумо), Лариса Соловйова (пауерліфтинг), Сергій Білий (пауерліфтинг), Олексій Рокочий (пауерліфтинг), Станіслав Горуна (карате), Наталія Москвіна та Світлана Малькова (стрибки на батуті), Ігор Любченко (таїландський бокс), Сергій Куляба (таїландський бокс), Олег Приймачов (тайський бокс).

Боксер муай тай Олег Приймачов (ліворуч)

27-річний полтавець Олег Приймачов став останнім чемпіоном Всесвітніх Ігор-2017 перед церемонією закриття. У змаганнях з боксу муай-тай український важковаговик (категорія 91 кг) переконливо виглядав у перших двох поєдинках турніру, здолавши у чвертьфіналі словенця Рока Ерсте, а в півфінальному бою – німця Якоба Стібена. Суперником Приймачова у фіналі мав бути поляк Лукаш Радощ, але він знявся з вирішальної сутички через травму ноги.

Крім того, у Всесвітніх іграх були представлені спеціальні види спорту (invitational sports), нагороди в яких не увійшли до офіційного реєстру Ігор.
Україна виграла неофіційний рейтинг у цих запрошених видах, завоювавши 5 золотих та 2 бронзові нагороди.
Три золота і одну бронзу наші представники взяли в академічному веслуванні в приміщенні (золото Антона Бондаренка і дві вищі нагороди Олени Буряк). Ще два золота і бронза – у змаганнях з кікбоксингу (чемпіони – Орфан Сананзаде і Віталій Дубина).

Всесвітні Ігри є найбільшими міжнародними змаганнями з неолімпійських видів спорту. Форум проходив удесяте – з 20-го по 30 липня – в польському Вроцлаві.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна