У Грузії стартували масштабні навчання НАТО “Noble Partner 2017”

 

У Грузії почалися масштабні навчання союзників НАТО Noble Partner 2017.

У маневрах беруть участь 2800 військовослужбовців із восьми країн. Серед них і понад 1400 американців та 30 українців, передає “Радіо Свобода”.

Навчання 30 липня-12 серпня відбуваються на військовій базі Вазіані неподалік Тбілісі, що раніше була російською. На урочистій церемонії їх відкрив президент Грузії Георгій Маргвелашвілі.

До навчань залучають до 500 одиниць бронетехніки, зокрема й американської та німецької, яку доставили морем.

За даними ЗМІ, бронетехніка США пройшла всього за третину кілометра від російської зони окупації – межі Південної Осетії.

Це вже треті такі навчання з серії Noble Partner. Цього року їх відвідає і віце-президент США Майкл Пенс, який прибуде до Грузії з дводенним візитом у понеділок, 31 липня.

Нинішні навчання у Грузії є однією зі складових значно масштабніших навчань, що починаються нині в країнах Східної Європи і Причорномор’я з участю загалом 50 тисяч військовослужбовців.
Союз НАТО, його члени і країни-партнери останнім часом змушені нарощувати свою обороноздатність через дедалі агресивніші дії Росії.

Читайте також:
Американські танки прибули в Грузію на масштабні навчання.
Україна теж бере участь

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна