Росія вишле 755 американських дипломатів, – Путін

 

Росія вишле з країни 755 американських дипломатів у відповідь на нові санкції США.
Про це президент РФ Володимир Путін заявив в інтерв’ю телеканалу “Россия-1” в неділю, 30 липня.

Усього в Росії мають залишитися 455 дипломатичних співробітників США. Таким чином, чисельність американського персоналу зрівняється з чисельністю російських дипломатів, що працюють в США, заявив Путін.

За словами глави Кремля, такий захід повинен бути “досить чутливим” для роботи дипломатичного відомства США.

“Американська сторона зробила нічим не спровокований крок за погіршення російсько-американських відносин: по незаконних обмеженнях, по спробі впливати на інші країни світу, в тому числі на своїх союзників, які зацікавлені в розвитку і збереженні відносин з Російською Федерацією. Ми досить довго чекали, що щось зміниться на краще, мали таку надію, що ситуація якось зміниться. Але, судячи з усього, якщо вона і зміниться, то не скоро”, – сказав Путін.

Президент РФ також додав, що Москва поки не буде вводити додаткових обмежень щодо Вашингтона, оскільки це зашкодить міжнародним зв’язкам Росії.

Як повідомляла “Новинарня“, 29 грудня 2016 року адміністрація президента США Барака Обами прийняла рішення про видворення 35 російських дипломатів і закриття двох дипмісій РФ в Нью-Йорку і Меріленді у відповідь на кампанію утисків з боку Росії проти американських дипломатів в Москві та втручання Кремля у виборчу кампанію в США. Адміністрація Обами зазначила, що дипломатичні маєтки в Нью-Йорку і Меріленді “використовувалися російським персоналом для цілей, пов’язаних з розвідкою”.
Президент Росії Володимир Путін після цього заявив, що не має наміру здійснювати дзеркальні заходи, оскільки сподівається покращити відносини із США після приходу нового президента Дональда Трампа.

У кінці липня 2017 року Конгрес США проголосував за нові санкції проти Росії.

У відповідь влада РФ Росія вимагає від США скоротити дипломатичний персонал, у посольства вже забрали дачу в Срібному бору.

Читайте також:
Трамп продовжив “кухонну” дипломатію Обами:
російським дипломатам не видають візи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна