Під час наступних навчань “ЛНР/ДНР” діятимуть разом із 8-ю армією ЗС Росії, – “ІС”

 

Оперативні відділи штабів 1-го та 2-го армійських корпусів – армій “ДНР” і “ЛНР” – активно готуються до серії навчань, які в серпні-вересні 2017 року проводитимуть збройні сили Росії.
Як передає “Новинарня“, про це йдеться у зведенні групи “Інформаційний спротив” 31 липня.

Згідно із задумом генштабу ЗС РФ і штабу російської 8-ї загальновійськової армії, навчання збройних сил Росії в прикордонних районах Російської Федерації і такі ж навчання в “ЛДНР” проводитимуться на “єдиному стратегічному та оперативно-тактичному фоні”.

“Частини та підрозділи обох «армійських корпусів» «ЛДНР» будуть діяти у взаємодії з 8-ю загальновійськовою армією ЗС РФ, якій вони в даний час підпорядковуються”, – повідомляє “Інфоспротив”.

За даними “ІС”, наразі триває процес доукомплектування обох армійських корпусів в ОРДЛО озброєнням і військовою технікою, яка надходить з РФ.
Для потреб 2-ї бригади зі складу 2 АК найближчим часом очікується надходження партії 122-мм гармат-гаубиць типу Д-30/30А (ідеться про три батарейні комплекти, всього до 18 гармат).

У свою чергу, в 1-му армійському корпусі (Донецьк) очікують “часткової поставки” великої партії бронетехніки – БМП-1/2.
Що стосується БТР та інших бронемашин, то на даний момент штаб 8- ї загальновійськової армії ЗС РФ готовий надати лише “окремі одиниці”.

“Загалом на даний момент штаб 1-го АК ДНР очікує поставки з РФ близько 30 одиниць ББМ”, – ідеться у зведенні.

Також “Інфоспротив” передає, що минулих вихідних, 29-30 липня, в Іловайську зафіксували розвантаження прибулих залізницею з Росії чотирьох БМП-2 та прибуття не менше восьми цистерн із паливно-мастильними матеріалами.

Читайте також:
Полторак на тлі візиту Лукашенка попередив про загрозу
маневрів РБ і РФ “Захід-2017”

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна