Координатор ОБСЄ відвідає тюрми в “ДНР” та “ЛНР”, де утримують українських заручників

 

Підтримувані Росією бойовики ОРДЛО погодилися на відвідання тюрем на окупованих територіях координатора підгрупи з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи від ОБСЄ Тоні Фріша.

Про це повідомила сьогодні, 31 липня, у “Фейсбуці” представниця України в гуманітарній підгрупі ТКГ в Мінську Ірина Геращенко за результатами скайп-конференції підгрупи.

“Нам вдалося домогтися, що у серпні координатор ОБСЄ Тоні Фріш відвідає тюрми і заручників на окупованих територіях. Ми звернулися з вимогою, аби обов’язковим пунктом була Макіївська колонія, де утримують наших військових, також відвідини затриманих жінок, цивільних, зокрема, Ігоря Козловського“, – написала Геращенко.

Вона також зазначила, що українські представники вимагали допуску до тюрем на окуповані території обмудсмена Валерії Лутковської. Але “у відповідь знову почули, що ці тюрми вже відвідала один народний депутат і зауважень до умов утримання не було”.

Як писала “Новинарня“, бойовики ОРДО вперше визнали, що утримують українського журналіста Станіслава Асєєва.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна