Берлін сподівається, що Трамп не підпише ухвалені Конгресом санкції проти Росії

 

Міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель висловив сподівання, що президент США Дональд Трамп не підпише закон про санкції проти Росії, КНДР та Ірану в тому вигляді, в якому його схвалили обидві палати Конгресу.

Про це Габріель заявив сьогодні, 31 липня, виступаючи в Бельгії на заходах із вшанування пам’яті загиблих у Першій світовій війні, повідомляє “Німецька хвиля” з посиланням на dpa.

Глава зовнішньополітичного відомства ФРН назвав ухвалені американськими законодавцями санкції щодо Росії “протизаконними“. Він також закинув Вашингтону, що там плутають економічні та політичні інтереси.

Попри це, на думку Габріеля, Трамп іще “має можливість обговорити з нами ці санкції у площині європейських інтересів”.

“Ми як європейці робимо ставку на те, що тут (у питанні санкцій США проти російського енергетичного сектора. – Ред.) ніхто не діятиме всупереч європейським інтересам”, – заявив німецький урядовець.

Раніше цього ж дня віце-президент США Майк Пенс заявив у Таллінні під час зустрічі з главами держав та урядів країн Балтії, що президент Дональд Трамп підпише ухвалені раніше санкції проти РФ, КНДР та Ірану.

Новий пакет обмежувальних заходів проти РФ викликав різку критику як у Берліні, так і в Брюсселі. Європейські політики побоюються, що США, чиї санкції цього разу націлені на російський енергетичний сектор, прагнуть домогтися цим просування своїх власних економічних інтересів на європейському ринку. Глава німецького міністерства економіки у понеділок навіть пригрозила США заходами у відповідь, якощо санкції торкнуться німецьких фірм.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна