Штати висловили Росії протест через скорочення дипкорпусу і конфіскацію дачі

 

Державний департамент США висловив протест у зв’язку з висилкою американських дипломатів з Росії.
Про це повідомляє Washington Post.

“Ми висловили наше сильне розчарування і протест”, – заявила речниця Держдепу Хізер Науерт.

Позиція Вашингтона була донесена під час телефонної розмови держсекретаря Тіллерсона з російським колегою Лавровим, а також під час зустрічі посла США Джона Теффта із заступником Лаврова Рябковим у Москві.

У зовнішньополітичному відомстві США не стали наводити деталей розмови Лаврова і Тіллерсона.

Держдепартамент не повідомив, скількох американських дипломатів можуть торкнутись санкції Росії.
Москва вимагає скоротити дипломатичний персона США до 455 осіб. Тож цілком вірогідно, Росію можуть залишити кілька сотень дипломатів.

Як інформувала “Новинарня“, 28 липня МЗС РФ оголосило про санкції проти американських дипломатів. Це стало відповіддю Москви на прийнятий Конгресом США законопроект про санкції проти Росії.
Росія вимагає до початку осені скоротити число американських дипломатичних співробітників до 455 осіб. Також посольство США більше не зможе використовувати складські приміщення на Дорожній вулиці в Москві і дачу в Срібному бору.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна