Росія вимагає від США скоротити дипломатичний персонал, дачу в посольства вже забрали

 

Росія вимагає від США до 1 вересня скоротити свій дипломатичний персонал в РФ до 455 осіб. Окрім того, посольству США заборонено користуватися складськими приміщеннями в Москві та дачею у Срібному бору.

Про це йдеться у заяві МЗС РФ, пише “Європейська правда“.

“В США приймаються рішення про незаконні санкції проти Російської Федерації, вилучається російська дипломатична власність, оформлена в юридично зобов’язуючих двосторонніх документах, вислані з країни російські дипломати. Це явно порушує Віденську конвенцію про дипломатичні відносини та загальноприйняту дипломатичну практику”, – йдеться у заяві.

“У зв’язку з цим пропонуємо американській стороні до 1 вересня цього року привести кількість дипломатичних осіб та технічного персоналу, що працюють у посольстві США в Москві, в загальних консульствах в Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі та Владивостоці, в точну відповідність з числом російських дипломатів та співробітників технічного персоналу, які перебувають у США”, – заявили в МЗС РФ, зазначивши, що кількість дипломатичного персоналу США має бути скорочена до 455 осіб.

Згідно із заявою, Росія також забирає з 1 серпня у посольства США складські приміщення в Москві та дачу.

“Російська сторона припиняє з 1 серпня використання посольством США в Росії всіх складських приміщень на Дорожній вулиці в Москві і дачі в Срібному бору”, – сказано в заяві.

У російському МЗС також застерегли, що в разі нових односторонніх дій американського уряду щодо скорочення чисельності російських дипломатів у США “буде дано дзеркальну відповідь”.

За даними РІА “Новости”, на даний момент у дипломатичних місіях США в Росії працює близько 600-700 співробітників.

Нагадаємо, в грудні 2016 року адміністрація попереднього президента США Барака Обами наказала конфіскувати резиденції, які російські дипломати використовували для відпочинку та розваг у США.

Цей крок був частиною американських заходів проти Москви за те, що вона втручалась в президентські вибори в США. Тоді США також вислали 35 російських дипломатів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна