2100 абітурієнтів з Донбасу і зони АТО подали документи до українських ВНЗ

 

В українські ВНЗ подали документи майже 2100 абітурієнтів з Донбасу, зокрема із зони АТО.
Про це повідомила керівник державного підприємства “Інфоресурс” Оксана Бєлік на брифінгу 28 липня у Києві, інформує канал “112 Україна”.

Підприємство підрахувало попередню статистику вступної кампанії.

2100 абітурієнтів – це громадяни України, місцем проживання яких є територія проведення АТО, територія населених пунктів на лінії зіткнення, або вступники, які переселилися з цих територій після 1 січня 2017 року. Вони подавали документи через освітні центри “Донбас-Україна”.

Це повідомлення прокоментувала у “Фейсубці” перша заступниця голови Верховної Ради, уповноважена президента з питань Донбасу Ірина Геращенко:
“Правильний вибір, дорогі. Я дуже щаслива, що ці діти навчатимуться в Україні, а не воюватимуть проти України, одурманені російськими ЗМІ. Я рада, що разом з колегами є співавтором ряду законів, які дозволяють дітям з окупованих територій навчатися без складання ЗНО в українських вузах. Такі реалії життя, не всі діти з окупованих територій можуть скласти ЗНО, але це наш обов’язок- допомогти їм бути з Україною, навчатися в Україні, захищати Україну , а не “новоросію” чи “малоросію”.
Ми боремося за людей і за території. За Україну. А з тими, хто мріє відрізати території і зрадити людей , що в окупації- мені не по дорозі”.

Крім цього, 235 абітурієнтів з окупованого Криму подали документи до українських вишів через центри “Крим-Україна”.

Бєлік підкреслила, що це не остаточні цифри, бо подача документів ще триває.

Загалом у 2017 році заяви на вступ до вищих навчальних закладів подали більше 500 тисяч абітурієнтів.

Читайте також:
Вступна кампанія: в “ДНР” звітують про півтисячі абітурієнтів з України

Освітній фронт Донбасу: показуємо важливість боротьби за голови

Ірина Геращенко: Україна посилає сигнал вчителям Донбасу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна