У Хресній ході УПЦ МП взяли участь 15 тисяч вірян, без ексцесів, – поліція

 

Хресна хода в Києві 27 липня, організована Українською православною церквою Московського патріархату, пройшла без грубих порушень громадського порядку.
Про це повідомив відділ комунікації ГУ Нацполіції.

“У заходах, що пройшли в парку Володимирська гірка та [під час ходи вулицями Грушевського і Мазепи до заповідника] Києво-Печерська лавра, взяли участь понад 15 тисяч вірян. Охорону порядку забезпечували 3500 правоохоронців, які супроводжували колону та контролювали ситуацію”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що напередодні заходів столична поліція була переведена на посилений варіант несення служби. З метою профілактики правопорушень біля місць проведення хресної ходи УПЦ МП були встановлені рамки металодетекторів, а правоохоронці за необхідності оглядали речі громадян та перевіряли документи, які засвідчують особу.

“Окрім фахівців профільних служб столичної поліції, за порядком стежили кінологи із службовими собаками та вибухотехніки. За цей час грубих порушень громадського порядку не зафіксовано”, – зазначили в поліції.

Як відомо, День Хрещення Київської Русі-України офіційно відзначається щороку 28 липня.
УПЦ Московського патріархату проводить свої заходи традиційно на день-два раніше.
У 2016 році УПЦ МП влаштовувала масовий хресний хід до Києва із заходу й сходу України, на маршруті траплялися сутички й провокації з вибухівкою..

28 липня 2017 року в Києві з нагоди свята відбудеться Хресна хода прибічників УПЦ Київського патріархату та Єдиної помісної православної церкви.

Читайте також:
Хід Київського патріархату на честь хрещення Русі очолить
колона учасників АТО. РОЗКЛАД

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна