Посол Італії в РФ про анексію Криму: “Це не перша країна, яка проголосувала за незалежність”

 

Посол Італії в Росії Чезаре Марія Рагальїні підтримав анексію Криму і заявив, що “це не перша країна, яка голосувала за свою незалежність в Європі“.

Про це він сказав в інтерв’ю італійському виданню Corriere Della Sera, повідомляє “Європейська правда“.

“Крим не був першою країною, яка голосувала за свою незалежність в Європі. Ніхто не заперечує право суверенної держави приєднатися до міжнародної організації, але немає ніяких сумнівів в тому, що переговори ЄС з Україною мали сильні політичні мотиви: це була явна спроба вивести Київ з-під історичного впливу Росії. Якщо це було метою, то ЄС не вдалося цього зробити. Ми не повинні були недооцінювати історичні та економічні зв’язки між Москвою і Києвом. Це було серйозною помилкою”, – сказав посол.

Він також заявив, що європейські санкції проти РФ навряд чи досягнуть мети, для якої вони призначені, а саме – змусити Москву змінити свою поведінку в Україні.

“Сьогодні Європа трохи зв’язана Мінськими угодами, які майже не просуваються, ситуація на місцях залишається неоднозначною. Я вважаю, що Європа могла б дати чіткі сигнали обом сторонам, що протистояння більше неприйнятне”, – зазначив Рагальїні.

Посол додав, що ЄС міг би також переглядати рішення про санкції щоквартально, а не раз на півроку, як зараз.

Ці заяви посла Рагальїні суперечать офіційній позиції італійського уряду, яка полягає в тому, що Італія підтримує суверенітет та територіальну цілісність України і не визнає анексії Криму Росією.

Про це нагадав своєму колезі й посол України в Італії Євген Перелигін.

“Рагальїні підкреслив, що «Крим не був першою країною, яка голосувала за свою незалежність в Європі», забуваючи про те, що Крим – не суверенна держава, а частина території України. Заява Рагальїні могла б означати зміну позиції Італії, але це не так. Ця позиція існує тільки на сторінках Corriere della Sera, і МЗС має це виправити“, – йдеться в заяві Перелигіна.

Він наголосив, що неоднозначні і суперечливі заяви посла в Росії не відповідають позиції італійського керівництва.

“Для нас не зрозуміло, як посол може відкрито говорити про позицію за межами своєї компетенції. Ми нагадуємо, що Італія не висловлювалася проти глибокої співпраці та інтеграції України до європейських і євроатлантичних структур”, – зазначив український посол.

Читайте також:

Глава МЗС Італії домагається повернення Росії до G8

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна