На Донбас прибув 67-й “гумконвой” РФ. Завантаженість машин – наполовину

 

У четвер, 27 липня, на неконтрольовану територію Донбасу прибув 67-й “гуманітарний конвой” із РФ.
Як і попередні, російська сторона здійснила його оформлення на кордоні в односторонньому порядку. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

Із 7:05 до 7:40 ранку через російській пункт пропуску “Донецьк” на в’їзд в Україну прослідувала одна колона у складі 21 автомобіля.

“Оскільки переміщення «гумконвою» знову відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного та вітчизняного законодавства і погоджених з Міжнародним комітетом Червоного Хреста модальностей, українська міжвідомча група здійснювала лише візуальне спостереження без виконання контрольних функцій”, – ідеться в повідомленні.

У ДПСУ зазначають, що у вантажівках офіційно перевозили дитячі харчові набори, медикаменти, будівельні матеріали та художню літературу.

“Однак враховуючи те, що вантаж переміщувався у закритих упаковках, зведеній групі не вдалось отримати достеменну інформацію про його вміст, характер та номенклатуру. Крім того, завантаженість транспортних засобів складала 50-60%”, – зазначили в прикордонслужбі.

Нагадаємо, із цього року РФ присилає “гумконвої” приблизно раз на місяць.

Читайте також:
У Донецьку – масове отруєння дитячим харчуванням із гумконвоїв РФ, – “ІС”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна