“Папа для України”: ще 0,5 млн. євро від Католицької церкви ідуть на допомогу людям Донбасу

 

Благодійний фонд “Ініціатива “Папа для України”, який оперує благодійною допомогою Римо-католицької церкви, надав грант у розмірі 500 тисяч євро ГО “Асоціація “Еммануїл” для допомоги Сходу України.
Про це інформує сайт “Папа для України”.

Повідомляється, що грант буде розділений на шість напрямків допомоги: 150 тисяч євро – на проведення дитячих таборів, 150 тисяч – для закупівлі нових котлів для жителів Мар’їнки і Красногорівки, по 72 тисячі – на медичну допомогу й ремонт опікового відділення міської лікарні №3 в Краматорську, ще 8,1 тисячі євро – ремонт одного дитсадка і 1,5 тисячі євро – на буріння свердловини в селі Бахмутка.

На допомогу людям будуть спрямовані 97% коштів, 3% – додаткові витрати. Адміністративні витрати асоціація “Еммануїл” покриє за рахунок власного бюджету.

“Грант ми отримали не спонтанно, була проведена піврічна робота, завершені численні переговори, подано безліч пропозицій на розгляд. Таким чином, нам вдалося отримати кошти в розмірі 499 тисяч 495 євро, зібрані Папою Римським Франциском для відновлення Донбасу, щоб допомогти людям, які постраждали від військового конфлікту на Сході. Цей грант багатогранний і буде спрямований на різні проекти. Частина коштів, які були виділені, вже використовуються для проведення дитячих таборів “Територія миру” в зоні АТО для 2 тисяч дітей”, – сказала на прес-конференції керівник соціальних проектів міжнародної благодійної організації “Еммануїл” Галина Кучер.

За її словами, у жителів Мар’їнки і Красногорівки вже три роки роки немає газу, люди використовують грубки-буржуйки, але завдяки допомозі акції “Папа для України” з’явилася можливість отримати твердопаливні котли.

У двох дитячих садках міста Мар’їнка – “Струмочок” і “Золотий ключик”, які не працювали через відсутність опалення, за кошти гранту, планують встановити мобільні котельні.

“Це означає, що діти (садок може прийняти 600 дітей) почнуть приходити в дитячий садок, спілкуватися з однолітками і розвиватися. Як тільки люди почули, що буде відновлюватися опалення, за тиждень у дитячий садок записалися 200 дітей! З 1 вересня дитячі садки відкриють свої двері”, – розповіла Галина Кучер.

Частина грантових коштів буде спрямована також на надання медичної та стоматологічної допомоги на базі медичної мобільної клініки для внутрішніх переселенців, які живуть у Києві та Київській області.

Як розповів Дмитро Мішенін, проектний менеджер сектору будівництва та опалення зі Слов’янська, зараз триває розвозка і встановлення котлів для найбільш нужденних людей у Мар’їнці та Красногорівці, уже зроблено опалення в 60 будинках.
“Наступного тижня приступаємо до буріння свердловини в селі Бахмутка, так як там існує проблема з водою”, – сказав він.

Прес-секретар акції “Папа для України” Олена Кулигіна нагадала, що на заклик Папи Франциска по католицьких парафіях Європи було зібрано близько 16 мільйонів євро, які зараз спрямовуються на різні потреби переселенців в Україні та людей, які проживають у так званій “сірій зоні”, поруч із лінією розмежування.

“Вже реалізовано до ста різних проектів. Асоціація “Еммануїл” стала щасливим партнером, який реалізовує вже четвертий проект в рамках акції “Папа для України”, – зазначила Кулигіна.

Читайте також:
Папа Римський у Ватикані прийняв військових ЗСУ і помолився за мир для України. ФОТО

Мільйони від Ватикану.
Хто на Донбасі отримує допомогу з фонду Папи Римського

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна