На Одещині будівлю суду закидали “коктейлями Молотова”

 

У районному суді в смт. Ширяєве Одеської області виник конфлікт між представниками одеської організації “Україна – це ми” та членами організації “За світле майбутнє”.

Як повідомляє “Думская“, представники організації “Україна – це ми” під керівництвом Віталія Голодка разом із деяким місцевими мешканцями прийшли до будівлі суду розібратися з суддею Сергієм Палієм, який, на їхню думку, виносить незаконні рішення.

У суді їх зустріли невідомі, які представилися членами організації “За світле майбутнє”. Близько 10 хвилин між ними відбувалася суперечка, потім почалася бійка.

Представникам “Україна – це ми” не давали пройти до суду. У результаті в хід пішли газові балончики та дві пляшки із запальною сумішшю, що полетіли в будівлю.

Поліцейські зуміли розняти протестувальників і запобігли пожежі в будівлі суду. Вони встали між сторонами живим ланцюгом. При цьому поліції довелося застосувати силу і спецзасоби щодо активістів. Двох протестувальників затримали.

Перший раз активісти організації “Україна – це ми” намагалися впливати на суддю Палія 21 липня, пише “Думская”. А на початку червня активісти організації  пікетували Одеський апеляційний господарський суд. Протест переріс у бійку, під час якої були вибиті двері з бокового входу в будівлю суду.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна