Грузія не видасть Україні Черновецького

 

Грузія не видасть українським правоохоронним органам колишнього мера Києва Леоніда Черновецького, оскільки в нього є грузинське громадянство.

“У разі надходження вимоги про затримання і екстрадицію Леоніда Черновецького в Україну вона не може бути виконана, так як Леонід Черновецький є громадянином Грузії і його передача в треті країни недопустима”, – йдеться в повідомленні Головної прокуратури Грузії, передає “Інтерфакс-Україна“.

У заяві грузинської сторони зазначається, що прокуратура Грузії ще не отримувала вимоги від Генеральної прокуратури України про затримання і екстрадицію Черновецького.

Як відомо, Черновецький із сім’єю проживає в приморському місті Кобулеті, займається благодійною та політичною діяльністю, невдало балотувався на виборах до парламенту Грузії в жовтні 2016 року.

25 липня суд в Україні дав дозвіл на затримання колишнього мера Києва Леоніда Черновецького.
14 липня йому повідомили про підозру у кримінальному провадженні за фактом незаконного будівництва вертолітного майданчика на Парковій дорозі в Києві. Черновецького підозрюють у зловживанні владою або службовим становищем.
Встановлено, що в результаті незаконних дій Черновецького, здійснюваних в інтересах осіб з найближчого оточення колишнього президента Віктора Януковича, територіальній громаді і місту Києву завдано збитків на загальну суму понад 250 млн. грн.

26 липня стало відомо, що президент України позбавив громадянства Михеїла Саакашвілі, екстрадиції якого вимагає нинішня грузинська влада.

Читайте також:
Черновецький передумав приходити до влади в Грузії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна