З часу заборони георгіївської стрічки за її носіння притягнули чотирьох людей

 

Від часу заборони виготовлення та пропаганди георгіївської стрічки Національна поліція склала чотири адміністративні протоколи з цього приводу.

Про це йдеться у відповіді Нацполіції на запит “Українських новин”.

Зазначається, що станом на 18 липня Нацполіція склала й спрямувала до суду два адмінпротоколи за георгіївські стрічки у Вінницькій області, по одному – у Дніпропетровській і Запорізькій областях.

При цьому одній людині на Вінниччині присудили 30 діб громадських робіт.

Як повідомляла “Новинарня“, 16 травня Верховна Рада ухвалила законопроект про заборону виготовлення й пропаганди георгіївської стрічки в Україні.
Президент Петро Порошенко підписав цей закон у День Росії, 12 червня.
Закон набув чинності 15 червня.

Відповідно до закону, публічне використання, демонстрація або носіння георгіївської стрічки чи її зображення тягне за собою накладення штрафу від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією стрічки або предметів, що містять її зображення.
Неоподатковуваний мінімум 2017 року становить 17 грн., тож штраф за “колорадську” стрічку – від 850 до 2550 грн.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна