Вступна кампанія: в “ДНР” звітують про півтисячі абітурієнтів з України

 

Сепаратисти “ДНР” повідомляють, що заяви на вступ до навчальних закладів а ОРДО подали півтисячі абітурієнтів із контрольованих територій Донеччини.
Про це в інтерв’ю “офіційному сайту ДНР” наприкінці минулого тижня розповіла так звана “міністр освіти і науки” сепаратистського утворення Лариса Полякова.

“На сьогодні зареєстровано 500 абітурієнтів з підконтрольних Україні територій Донецької області, і набір ще триває”, – заявила вона.

Полякова додала, що йдеться про набір на “бюджетні місця, виділені в рамках гуманітарної програми [об’єднання народу Донбасу], які не перетинаються із загальними квотами”.

Також Лариса Полякова зазначила, нібито, крім абітурієнтів з Донецької області, у ВНЗ ОРДО “спостерігається приплив заяв від жителів ряду інших регіонів України”.

Загалом, за словами чиновниці, “у цьому році найбільший набір до вишів за час існування “республіки” – близько 30 тисяч заяв”.

При цьому дозволяється подавати документи до двох навчальних закладів на два напрямки, “мінімальний поріг знижено до 105 балів”.

За словами “глави МОН ДНР”, у вишах ОРДО “спостерігається значний конкурс, хоча і простежується тенденція недобору на технічні спеціальності”.
Натомість “велика кількість заяв зареєстровано на юриспруденцію, економіку, управління, значний набір спостерігається і на спеціальності, пов’язані з силовими структурами”.

Читайте також:
Освітній фронт Донбасу: показуємо важливість боротьби за голови

Учні війни. Як школярі Донеччини живуть “на нулі”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.