Трамп підтримає нові санкції проти Росії, – речниця

 

Президент США Дональд Трамп підтримає законопроект щодо введення нових санкцій проти Росії.

Про це у неділю заявила прес-секретар Білого дому Сара Сандерс у програмі This Week із Джорджем Стефанопулосом, передає ABC News.

Адміністрація підтримує наявну жорстку позицію щодо Росії, зокрема, запровадження цих санкцій“, – заявила Сандерс.

“Початковий текст законопроекту був погано прописаний, але ми змогли попрацювати з Палатою представників та Сенатом, й адміністрація задоволена можливістю внести ті зміни, які були необхідними, і ми підтримуємо нинішній законопроект”, – додала речниця Трампа.

При цьому не уточнюється, які саме зміни до законопроекту були внесені адміністрацією Трампа.

15 червня Сенат США затвердив нові санкції проти Росії, поєднавши їх із санкціями проти Ірану в одному законодавчому акті. Законопроект містив положення про те, що президент не зможе скасувати або пом’якшити санкції проти Москви і Тегерана без схвалення Конгресу.

Тоді це положення викликало невдоволення з боку Білого дому і небажання підтримувати проголосований у Сенаті документ, після чого почалися дискусії щодо внесення змін у законопроект. Щоб нові санкції набули чинності, їх повинна підтримати Палата представників, після чого закон повинен підписати президент США.

Як повідомляв УНІАН, конгресмени США від обох партій узгодили текст законопроекту про посилення санкцій проти Росії, Ірану і Північної Кореї, голосування має відбутися 25 липня.

Читайте також:

Трамп: Пора рухатися до конструктивної роботи з РФ. Але санкції не знімемо

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.