Сьогодні – “нормандські” переговори: Путіну буде непросто співати улюблену пісню

 

У понеділок, 24 липня, відбудуться телефонні переговори в “нормандському” форматі між лідерами України, Німеччини, Франції та Росії.

Як раніше анонсував Петро Порошенко, він вимагатиме “негайного реального забезпечення режиму припинення вогню вздовж усієї лінії зіткнення”, адже не можна спокійно спостерігати за “брутальним порушенням Мінських домовленостей”.

“Жодна смерть українського героя не має залишатися без жорсткої реакції”, – заявляв він на зустрічі з президентом Білорусі.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін повідомляв про досягнення представниками “нормандської четвірки” домовленості, що основною темою розмови стануть питання безпеки і звільнення заручників.

Від результатів телефонної розмови “нормандської четвірки” залежатимуть переговори гуманітарної підгрупи в рамках Тристоронньої контактної групи (ТКГ) у Мінську щодо звільнення українських заручників в ОРДЛО.
Про це напередодні написала в “Фейсбуці” представниця України в робочій підгрупі з гуманітарних питань ТКГ Ірина Геращенко.

“Для України ключове – питання безпеки і звільнення заручників. Дуже хочеться прогресу і просування у цих питаннях. Наші мінські переговори, що відбудуться 31 липня (скайп-конференція щодо заручників) і 2 серпня (всіх інших підгруп, окрім гуманітарної), багато в чому залежатимуть від результатів “нормандської” телефонної конференції”, – зазначила Геращенко.

Вона заявила, що президент Франції Еменнуель Макрон після вступу на посаду “не повівся на спроби Путіна поставити “нормандський” на паузу”.

“Чомусь думаю, що Путіну буде непросто співати його улюблену пісню про “настамнет”, – додала Ірина Геращенко.

Читайте також:
Спецпредставник США Волкер має змінити статус-кво
на “нормандських” переговорах

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна