Спецпредставник США Курт Волкер відвідав Авдіївку. ФОТО, ВІДЕО

 

Фото: прес-центр штабу АТО

Спеціальний представник Держартаменту США з питань України Курт Волкер та посол США в Україні Марі Йованович у неділю, 23 липня, здійснили поїздку в зону АТО.

Як повідомляє прес-центр штабу АТО, вони зокрема відвідали Авдіївку та штаб оперативно-тактичного угрупування “Донецьк”.

В Авдіївці американські дипломати провели зустрічі з військовими, представниками військово-цивільної адміністрації міста, постраждалими від конфлікту городянами.

“Я приїхав сюди особисто, щоб ознайомитися з деталями даних подій. Можу сказати – це жахлива трагедія, адже ми знаємо, що Україна квітуча держава”, – заявив Курт Волкер, якого цитує прес-центр штабу АТО.

За словами Волкера, він почув про трагедії людей, побачив руйнування.

“Наше головне завдання – відновити цілісність і суверенітет України, – сказав він. – Як я зрозумів, це не заморожений конфлікт, а гаряча війна. А ціна небезпечно висока – людські життя”.

Представники делегації відвідали відремонтовану школу та Авдіївський коксохімічний завод, а також зруйновану багатоповерхівку-“розукрашку”.

За словами Курта Волкера, після візиту в Україну він планує провести ряд зустрічей із представниками урядів європейських країн, щоб консолідувати позицію союзників щодо ситуації в зоні АТО.

У складі американської делегації були також співробітник Держдепу Лейн Бал, військовий аташе при посольстві США в Україні полковник Пол Шмітт, інші посадові особи.

Делегацію з боку Збройних сил України супроводжували керівник АТО на території Донецької та Луганської областей Олександр Локота, директор Департаменту воєнної політики, стратегічного планування та міжнародного співробітництва Міноборони Анатолій Петренко.

“Гості ознайомились зі специфікою керування військовими формуваннями під час ведення бойових дій, структурою та організацією військовим управлінням тощо. Українські військові отримали високу оцінку від американських колег”, – повідомили в штабі АТО.

Нагадаємо, Курт Волкер був призначений на новостворену посаду спецпредставника Держдепу з питань України 7 липня.

Читайте також:
Спецпредставник США Волкер провів зустрічі на “мінській платформі” ВР і АП. ОНОВЛЕНО

Спецпредставник США Волкер має змінити статус-кво
на “нормандських” переговорах

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна