Сирійська авіація скинула бомби біля Дамаска, незважаючи на перемир’я

 

Літаки урядових військ Сирії в неділю, 23 липня, завдали авіаударів по Східній Гуті – районі на схід від столиці країни, Дамаска.

Загалом було завдано шість авіаударів по містах Дума та Айн Терма, повідомляє Reuters із посиланням на дані Сирійського центру з моніторингу за дотриманням прав людини.

Офіційні джерела у владі коментарів щодо цих авіаударів станом на 17:00 неділі не надали.

Міжнародні спостерігачі зазначили, що напередодні на підконтрольних повстанцям територіях Східної Гути було здебільшого тихо.

Напередодні, 22 липня, Росія заявила, що в Каїрі за підсумками переговорів із сирійською опозицією було підписано угоду про порядок функціонування зони деескалації в Східній Гуті в Сирії.

Росія та Іран, які підтримують режим президента Сирії Башара Асада, а також Туреччина, яка підтримує повстанців, домовилися забезпечити припинення вогню між сирійськими урядовими силами і опозицією в чотирьох регіонах.

Міністр оборони США Джим Меттіс критично висловився щодо угоди. Глава Пентагону заявив, що запропоновані Росією “зони деескалації” в Сирії викликають багато питань у США, в тому числі щодо їхньої ефективності.

Читайте також:

Трамп під впливом Путіна згортає підтримку повстанців у Сирії, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна