Суд обрав запобіжний захід “феменці” Діаш, яка вразила Лукашенка голим бюстом

 

Печерський районний суд Києва в суботу, 22 липня, обрав активістці Femen Анжеліні Діаш, яка напередодні вчинила провокацію в адміністрації президента України, запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.
Про це повідомив її адвокат Ярослав Яценко.

“Анжеліні обрали запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання, зі здачею закордонного паспорта”, – написав він у “Фейсбуці”.

За даними адвоката, Діаш інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 296 Кримінального кодексу України – “хуліганство, поєднане з опором представнику влади”.

Анжеліна Діаш на суді

Як повідомляла “Новинарня“, 21 липня, під час підписання міжвідомчих документів за участі президентів України й Білорусі Петра Порошенка та Олександра Лукашенка в адміністрації президента України, мулатка Анжеліна Діаш скинула піджак, оголила груди й почала бігати перед камерами, вигукуючи гасла “Жыве Беларусь!” і “Стоп диктатура!”
Охоронці негайно вивели її із зали.

Пізніше стало відомо, що Діаш потрапила до АП за підробленим журналістським посвідченням – нібито від газети “Деловая столица”.

На суді Діаш заявила, що не бачить “ніякого злочину в своїх діях”, “нікого не хотіла образити і ні на кого не нападала”.

Як відомо, Анжеліна Діаш – громадянка України, їй 26 років. Вона здобувала вищу освіту в Національному педагогічному університеті імені Драгоманова в Києві.

До руху Femen приєдналася ще 2009 року. Відтоді намагалася розбити фрагмент Берлінської стіни в Києві, протестувала проти перешкод безвізовому режиму, проти жорстокого поводження з тваринами тощо.

Як зазначено на сторінці Діаш у соцмережі для ділових контактів, вона працює контент-менеджером, а також моделлю.

Читайте також:
Лукашенко пообіцяв не надавати РФ плацдарм.
Femen “привітала” його голим бюстом

Аваков помилився. Провокатора зі сцени Євробачення Седюка
суд відпустив під особисте зобов’язання

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.