Матір полоненого Агєєва зустрілася з сином у Старобільську. ОНОВЛЕНО

 

Матері затриманого на Донбасі російського військовослужбовця Віктора Агєєва дозволили зустрітися з сином.
Про це на брифінгу в Києві в суботу, 22 липня, повідомив голова СБУ Василь Грицак.

“Ви знаєте, що мати Агєєва звернулася з проханням про помилування сина… Ми пішли назустріч. Зараз мати Агєєва в Старобільську [Луганської області] з ним…” – сказав голова Служби безпеки України.

За словами Грицака, СБУ закликає матір Агєєва Світлану звернутися до президента РФ Володимира Путіна з проханням звільнити українських заручників.

Як повідомила прес-служба СБУ надвечір у суботу, Світлана Агєєва зустрілася із сином.

У коментарі представникам спецслужби “жінка визнала, що її син служив в російських збройних силах за контрактом, і наголосила, що російське командування жодного разу не виявило інтерес до його долі. Вона розповіла, що у їх невеличкому райцентрі знає матір, у якої син загинув на Донбасі”.

Як відомо, 21 липня журналіст російського видання “Новая газета” Павло Канигін разом із матір’ю полоненого Агєєва в’їхав на територію України.
Раніше вона через газету просила дозволу на побачення з сином.

Читайте також:
Росії продовжує відхрещуватися від Агєєва,
взятого в полон ЗСУ на Луганщині

Як писала “Новинарня“, Віктор Агєєв був затриманий українськими військовими у ході бою в районі села Жолобок у Луганській області 24 червня. Зараз він перебуває в СІЗО у Старобільську, з ним працює СБУ.

Агєєв в інтерв’ю каналу “1+1” повідомив, що служить у Ростовській області, в Новочеркаську, в полку зв’язку та навчальному центрі повітряно-космічних сил Росії.
Він підтвердив, що в березні 2017 приїхав з Алтаю в місця, де раніше проходив строкову службу, підписав контракт на службу в ЗС Росії, з “армією ЛНР” та невдовзі був відправлений на Донбас.
Російська сторона заперечує факт існування контракту.

Читайте також:
Крім Агєєва: стали відомі всі імена полонених
і вбитих під Жолобком бойовиків “ЛНР”. Їх таки зарізали (фото 18+)

“Думала, їх там нема”. Мати полоненого єфрейтора Агєєва підтвердила,
що він був на контракті із ЗС РФ, і просить Путіна про обмін

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна