Доба АТО: менше обстрілів, але загинув військовий, у Мар’їнці поранені двоє дітей

 

За минулу добу, 21 липня, незаконні збройні формування 11 разів порушили перемир’я. Сили АТО втратили одного військовослужбовця, ще двоє отримали поранення.
Про це йдеться у зведенні прес-центру штабу АТО.

“Бандформування зменшили кількість збройних провокацій, проте навіть поодинокі обстріли мали страшні наслідки.
Так, близько 21-ї години злочинці з гранатометів та великокаліберних кулеметів обстріляли будинки мирних жителів Мар’їнки. Внаслідок цього обстрілу четверо місцевих, серед яких двоє дітей – трирічна дівчинка і дев’ятирічний хлопець – отримали поранення. Стан усіх постраждалих лікарі оцінюють як задовільний”, – повідомили у штабі.

В окремому повідомленні штаб АТО уточнив, що обстріляно житлові будинки по вулицям Молодіжній та Героїв Чорнобиля. Дівчинка трьох років отримала осколкове поранення передньої стінки живота, дев’ятирічний хлопчик – осколкове поранення спини, правої гомілки та плеча, 19-річна жінка – осколкове поранення лівого передпліччя та лівого стегна, жінка 1963 року народження – осколкове поранення лівого стегна.

Голова Донецької обласної ВЦА Павло Жебрівський написав у “Фейсбуці”, що на вулиці Молодіжній поранені 19-річна Аня, 14-річний Іванко і 3-річна Тамара.
“Міна впала на подвір’ї, де на той час перебували діти… На щастя, неважкі, їхньому життю ніщо не загрожує. Найбільше зачепило меншу – Тамару, її поранило у живіт… Лікарі кажуть, уламок не зачепив внутрішніх органів.
Медики оглянули й надали медичну допомогу всім трьом дітям – дрібні уламки з м’яких тканин дістали. Але кажуть, їм потрібне буде серйозне медикаментозне лікування. Дав вказівку забезпечити дітей усім необхідним”, – зазначив Жебрівський.

На Маріупольському напрямку ввечері бойовики з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї били по наших опорних пунктах поблизу Гнутового та Широкиного. “Вогнем у відповідь сили АТО примусили противника дотримуватись режиму тиші”, – інформує прес-центр штабу АТО.

Ще на початку доби, близько опівночі, бандформування з мінометів різних калібрів били по українських захисниках у Водяному.

На Донецькому напрямку вогневі провокації незаконних збройних формувань зафіксовані в районі селища Верхньоторецьке та на шахті “Бутівка”.

На Луганському напрямку близько 18-ї години злочинці двічі обстріляли з гранатомета і міномета позиції ЗСУ в Кримському.

Після активізації незаконних збройних формувань у минулі дві доби день 21 липня в прес-центрі штабу АТО характеризували як “відносно спокійний”.

 

Читайте також:
Подробиці бою під Красногорівкою:
ДРГ “ДНР” прийшла о 4-й ранку і втратила чотирьох своїх. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна