Важкий розвідувальний дрон США здійснив обліт узбережжя Криму

 

Американський розвідувальний дрон RQ-4 Global Hawk провів розвідку в районі західного й південного узбережжя окупованого Криму та узбережжя РФ поблизу Новоросійська.
Про це повідомляє CivMilAir.

Раніше цей важкий безпілотний літальний апарат ВПС США здійснив 10-годинний розвідувальний політ уздовж лінії розмежування на Донбасі.

— стратегічний розвідувальний безпілотний літальний апарат. Перший політ здійснив 28 лютого 1998 року з авіабази Військово-повітряних сил США в Каліфорнії; приступив до виконання бойових завдань в березні 2006 року.

Можливості безпілотника RQ-4 Global Hawk дають змогу вести розвідку на глибину до 300 км.

“Сьогодні вночі до нас залітав безпілотний літак ВПС США Global Hawk.
Апарат може патрулювати протягом 30 годин на висоті до 18000 метрів. Виготовлений фірмою Teledyne Ryan Aeronautical (США)… Вартість одиниці оцінюється до 140 мільйонів доларів (без урахування витрат на НДДКР), година польоту коштує 31 тисяч доларів”, – пише на сайті Mil.in.ua волонтерка Катерина Ніколаєнко.

Читайте також:
Важкий безпілотник США провів розвідку біля лінії розмежування на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна