Суд закрив справу про сумісництво Ляшка

 

Печерський райсуд закрив справу проти лідера Радикальної партії, народного депутата Олега Ляшка щодо сумісництва, яку порушило Нацагентство з питань запобігання корупції.
Про це таке рішення суду 21 липня повідомив сам Ляшко після засідання в ефірі каналу “Еспресо”.

“Це сфальсифікована справа, бо я точно знаю, що я нічим іншим, крім депутатської діяльності не займаюся. Вони приховали докази відсутності в моїх діях правопорушення. І вони сфальсифікували протокол”, – зазначив він щодо справи про його роботу у Верховній Раді і редакції власної газети “Політика” одночасно.

“Справу закрито, ніякого правопорушення немає”, – заявив Ляшко.

“У мене великі амбіції, я хочу перемогти на президентських виборах, тому ми (Радикальна партія) дуємо на холодну воду… Перш ніж щось робити, я думаю, я не порушую закон. Це моя позиція”, – сказав голова РПЛ.

У свою чергу прокурор Валентина Сеник заявила, що не побачила доказів вини Ляшка у справі.
За її словами, НАЗК заявляло, що Олег Ляшко є одним із акціонерів товариства. “Однак такі докази в реєстраційній справі, а це є першоджерело, відсутні”, – сказала Сеник журналістам.

За її словами, “уповноважена особа НАЗК склала протокол на підставі своїх внутрішніх переконань і здобутих доказів”.

 

Як відомо, в декларації за 2016 рік Олег Ляшко вказав, що має 33,33% корпоративних прав на ЗАТ “Редакція газети “Політика”, яке заснував у 90-х роках.

Під час попереднього засідання Печерського суду в цій справі нардеп від РПЛ Ігор Мосійчук плюнув в обличчя депутату Сергію Капліну, який влаштував пікет суду над Ляшком.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна