Siemens підтвердив потрапляння його турбін до Криму в обхід санкцій і судиться з росіянами

 

Німецький концерн Siemens офіційно підтвердив, що всі чотири газотурбінні установки, поставлені влітку для електростанції в російському місті Тамань (Краснодарський край), були в обхід санкцій переміщені в анексований РФ Крим.

Як сказано в заяві концерну, Siemens посилається на надійну інформацію, отриману компанією.

Зазначається, що турбіни  були “локально модифіковані і незаконно переміщені” до Криму з порушенням договору.

У зв’язку з цим Siemens виходить зі спільного російського підприємства “Интеравтоматика”, яке, за даними Reuters, було одним з підрядників перевезення турбін в Крим.

Також Siemens продовжить кримінальне переслідування посадових осіб компанії-клієнта (“Технопромэкспорт”), відповідальних за переміщення турбін, а також судовий процес, покликаний запобігти постачанням нового обладнання в Крим і забезпечити повернення вже поставленого.

Як писала “Новинарня“, 5 липня агентство Reuters повідомило, що Росія доставила газові турбіни виробництва німецької Siemens в окупований Крим, на який поширюються санкції Євросоюзу, що забороняють постачання на півострів енергетичних технологій для європейських компаній.
“Технопромэкспорт”, який будує станції Криму, 6 липня розповсюдив заяву про те, що придбав чотири комплекти газотурбінних установок для кримських електростанцій “на вторинному ринку”.
Німецький концерн звернувся до Арбітражного суду Москви з позовом проти російських компаній.

 

Читайте також:
Siemens обіцяє не обслуговувати свої турбіни, завезені в Крим в обхід санкцій

ЗМІ в Криму помітили поставку в обхід санкцій ще двох турбін Siemens

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна