Прокуратура виявила злочинну схему на “Мотор Січі”

 

Департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури при оперативному супроводі Нацполіції виявив злочинну схему розтрати коштів ПАТ “Мотор Січ” в сумі понад 350 млн. грн. з подальшим їх привласненням.
Про це 21 липня повідомила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

“Встановлено, що протягом 2013-2016 років посадові особи ПАТ “Мотор Січ” придбали “сміттєві” цінні папери, шляхом перерахування коштів у сумі понад 350 млн. грн. на розрахункові рахунки низки підприємств з ознаками фіктивності, які в подальшому переводилися в готівку через банківські установи”, – написала Сарган у “Фейсбуці”.

За її словами, на сьогодні завершено проведення обшуків на основних об’єктах і за місцем проживання ключових фігурантів, задіяних у протиправній схемі, внаслідок чого було вилучено 500 тис. доларів і значний обсяг антикварних цінностей, щодо яких вирішується питання про арешт.

Досудове розслідування триває.

ПАТ “Мотор Січ” (Запоріжжя) – один із найбільших світових виробників двигунів для авіаційної техніки, а також промислових газотурбінних установок. Постачає продукцію в понад 100 країн світу.

Читайте також:
“Мотор-Січ” офіційно долучилася до створення
російсько-китайського важкого вертольота

Росія – найбільший торговий партнер України у військовій сфері-2016.
Завдяки “Мотор-Січі”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна