Нардепу Полякову суд обрав запобіжний захід – 304 тис. застави з браслетом

 

Солом’янський районний суд Києва обрав народному депутатові України Максиму Полякову (фракція “Народний фронт”) запобіжний захід у вигляді застави на суму 304 тис. грн. і поклав на нього низку зобов’язань.

Згідно з ухваленим на засіданні в п’ятницю, 21 липня, рішенням, Поляков зобов’язаний носити електронний засіб контролю (браслет), не відлучатися з Києва та Умані без дозволу слідчого, прокурора або суду, здати усі свої закордонні паспорти.

Запобіжний захід діє до 19 серпня, інформує “Інтерфакс-Україна”.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила встановити суму застави у 505 тис. грн, але залишилася задоволена цим рішенням.

Читайте також:
Луценко вручив підозри депутатам Розенблату й Полякову

Нагадаємо, Полякова підозрюють у скоєнні дій передбачених ч.4 ст . 368(отримання хабаря) Кримінального кодексу України в “бурштиновій” справі, у якій фігурує також нардеп Борислав Розенблат.

19 червня 2017 року детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів САП затримали 7 осіб, причетних до здирництва і отримання неправомірної вигоди за сприяння іноземної компанії у здійсненні видобутку бурштину в Україні.

Антикорупційні органи звинувачують Розенблата (обраний від БПП) в тому, що він та депутат із фракції “Народний фронт” Максим Поляков вимагали хабар від компанії-нерезидента за видобуток бурштину в Україні.
Генпрокуратура та САП продемонстрували комітету відеодокази вимагання Розенблатом за закупівлі бурштину.

Слідство встановило, що затримані особи, діючи в інтересах народних депутатів Максима Полякова і Борислава Розенблата, отримали від представника іноземної компанії хабар на загальну суму понад 300 тисяч доларів для підготовки депутатами законопроектів у сфері видобутку бурштину та їх внесення до Верховної Ради для ухвалення рішень на користь цієї іноземної компанії.

21 червня генеральний прокурор Юрій Луценко вніс до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт депутатів Полякова і Розенблата.

11 липня Верховна Рада надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності Полякова і Розенблата, але не дозволила їх арешт.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна