Лукашенко вклонився українським військовим

 

Перед зустріччю з Петром Порошенком на Банковій президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко вклонився українським воїнам.

Як передає “Новинарня“, Лукашенка, який перебуває в Україні з дводенним візитом, 21 липня на площі перед адміністрацією президента зустріла почесна варта представників різних родів військ ЗСУ та оркестр.

Прозвучали гімни двох країн, президенти обійшли стрій почесної варти. За протоколом, Лукашенко зупинився навпроти вишикуваних військових і схилив голову.

Після цього Порошенко й Лукашенко пішли до АПУ для проведення переговорів.

Як поінформувала прес-служба президента України, на початку зустрічі “віч-на-віч” Петро Порошенко зазначив, що за результатами сьогоднішніх переговорів очікується вироблення нових форматів, орієнтирів і “дорожньої карти”, спрямованих на розвиток співпраці між Україною і Білоруссю.

“Олександр Лукашенко подякував за гостинність. Президент Білорусі розповів, що сьогодні вже відвідав музей Меморіал пам’яті жертв голодоморів в Україні, який справив на нього значне враження”, – йдеться в повідомленні з Банкової.

Після зустрічі “віч-на-віч” відбудуться переговори української та білоруської делегацій під головуванням президентів.

Планується, що під час переговорів президенти двох країн обговорять розвиток політичного, торговельно-економічного та гуманітарного співробітництва між Білоруссю і Україною.
Основна увага буде приділена поточному стану і перспективам взаємодії в економіці, зокрема в таких сферах, як торгівля, інвестиції, промислова кооперація, нафтохімічний комплекс, енергетика, сільське господарство, транспортно-логістична галузь, розвиток міжрегіонального діалогу.
Планується також погодити підходи до подальшого розвитку прикордонного співробітництва.

Очікується, що за підсумками переговорів у присутності лідерів двох країн буде підписано низку документів стосовно співпраці в різних сферах.

Варто зазначити, що вагу візиту в Україну Олександра Лукашенка – глави союзної для РФ держави – підкреслюють зокрема прапорці України й Білорусі, розвішані на стовпах на центральних вулицях Києва.

Читайте також:
Лукашенко: Може, доведеться з Путіним спиною до спини
стати і відстрілюватися

Ніхто й ніколи не втягнне Білорусь у загарбницьку війну проти України, – Порошенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна