Україна в Радбезі: 1994 року ООН була безсила в Руанді, 2014-го – в Криму

 

Україна закликала головні інституції Організації Об’єднаних Націй своєчасно реагувати на конфлікти у світі з метою їх локалізації та упередження росту насильства й порушень прав людини.

Про це заявив у середу, 19 липня, на засіданні Ради Безпеки ООН заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця, повідомляє “Укрінформ“.

“У питаннях запобігання конфліктам та зростанню числа порушень прав людини швидкість реагування ООН має критичне значення”, – наголосив Кислиця під час дебатів на тему миру та безпеки в Африці.

Представник України нагадав, що в 1994 році ООН не спромоглася упередити геноцид в Руанді, а “20 років по тому в питанні України Об’єднані Нації, Рада Безпеки і генеральний секретар [ООН] нічого не зробили для того, щоб зупинити окупацію Криму і військову агресію Росії”.

Як відомо, Україна неодноразово виступала з критикою недостатньої активності ООН за часів генсека Пан Гі Муна, а також блокування роботи Радбезу ООН одним із її постійних членів – Росією – у питаннях протидії окупації Криму.

Читайте також:
Генсек ООН у Києві пообіцяв забезпечувати “підтримку миру в Україні”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна