У санаторії в Бердянську отруїлися діти учасників АТО. ОНОВЛЕНО

 

У Бердянську Запорізької області отруїлися 246 дітей учасників антитерористичної операції, що відпочивали в санаторії “Лазурний”.

Як повідомляє УНІАН із посиланням на міське управління поліції Бердянська, всі діти – з Дніпра, їхні батьки – військовослужбовці, учасники бойових дій.

Симптоми отруєння почали з’являтися у дітей з ранку середи, станом на четвер, 20 липня, зафіксовано 246 випадків отруєння. Постраждалі залишаються в санаторії “Лазурний” під наглядом медиків.

ОНОВЛЕНО
Як згодом повідомили ТСН.ua у прес-центрі міської ради Бердянська, насправді в санаторії захворіло не 246, а 30 дітей.
“Всього там зараз перебуває 261 дитина, захворіло 30 дітей, за інформацією лікарів-інфекціоністів, стан дітей задовільний. Було прийнято рішення госпіталізувати до міської лікарні для спостереження всіх хворих”, – зазначили у прес-центрі.

У міськраді зазначили, що незважаючи на порушення норм, починаючи від харчоблоку до умов перебування дітей, санаторій “Лазурний” брав участь у тендері і прийняв дітей на відпочинок.

“Сьогодні було засідання комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій і там була присутня директорка цього дитячого санаторного комплексу. І вона просто всім членам комісії сказала: «Так, ми знали, що у нас були порушення, але оскільки ми виграли тендер ми вирішили прийняти дітей». Вона додала, що будуть поступово ліквідувати прогалини. Ну а що тут можна ліквідувати, якщо така ситуація вже”, – розповіли у прес-службі.

І висловили жаль з приводу того, що у міської комісії немає повноважень закрити санаторій. При цьому в міськраді переконують, що звернення до прокуратури і поліції відправили, а дитячий комплекс відкрився всупереч акту.

ТСН також звернулася до Дніпровської міської ради, яка роздавала сім’ям путівки для дітей. Заступник департаменту соціальної політики Вікторія Сенаткина підтвердила, що дійсно був проведений тендер, ініційований міськрадою Дніпра, який виграв ПрАТ “Приазовкурорт”, він же санаторій “Лазурний”.

У прес-службі Бердянської міської ради УНІАН повідомили, що представники місцевої влади не знали про перебування в санаторії дітей на оздоровленні, оскільки офіційно ця установа не мала дозвільних документів на роботу.

Зокрема, робоча комісія, створена мерією Бердянська, провела низку обстежень даної установи та виявила невідповідність установи вимогам у сфері організації дитячого оздоровлення.

“У результаті чергового обстеження установи 17 липня в закладі були виявлені діти, які відпочивають всупереч Актам приймання дитячого оздоровчого табору, де вказано про неготовність установи до приймання дітей”, – повідомили в міськраді.

Вказується, що, оскільки санаторій “Лазурний” до прийому дітей був не готовий, керівництву санаторію було рекомендовано вивезти дітей до повного усунення недоліків.

“На даний час проводиться огляд дітей цього закладу фахівцями Бердянського лабораторного центру, Управління Держпродспоживслужби в Бердянську спільно з фахівцями міської лікарні”, – йдеться в повідомленні прес-служби Бердянської міської ради.

Читайте також:

Де, як і за скільки родині АТОвця оздоровити дитину влітку. ПОРАДИ І ПІЛЬГИ ВІД МОУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна