Трамп під впливом Путіна згортає підтримку повстанців у Сирії, – ЗМІ

 

Президент Дональд Трамп вирішив згорнути програму Центрального розвідувального управління США з підтримки сирійських повстанців.

Про це повідомляє газета “Вашингтон пост” з посиланням на джерела в американському уряді.

За даними видання, рішення було прийнято близько місяця тому після зустрічі Трампа з головою ЦРУ Майком Помпео та своїм радником з національної безпеки Гербертом Макмастером, перед першими переговорами Трампа з Путіним.

За словами співрозмовників газети, таке рішення пов’язане з бажанням Трампа співпрацювати з Росією, яка підтримує президента Сирії Башара Асада і незадоволена підтримкою поміркованої збройної опозиції зі США.

Також, це рішення свідчить про помірність Вашингтона в питанні усунення Асада, вважають джерела.

“Ця програма була центральним елементом політики, започаткованої адміністрацією Обами в 2013 році для тиску на Асада. Однак навіть прихильники програми поставили під сумнів її ефективність після того, як два роки тому Росія розгорнула військові сили в Сирії”, – зазначає WP.

Як пише видання, деякі діючі та колишні чиновники США, які підтримують програму, оцінюють рішення Трампа як велику поступку росіянам.

“Це серйозне рішення. Путін виграв в Сирії”, – сказав на умовах анонімності один діючий чиновник.

В офісі ради нацбезпеки в Білому домі поки що утримуються від коментарів.

Читайте також:
Трамп і Путін домовилися про перемир’я в Сирії.
Між ними побачили “хімію”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна