Поновився суд щодо незаконного збагачення прокурора АТО Кулика. Його захищає Чорновол

 

Голосіївський суд Києва 19 липня почав досліджувати докази проти колишнього прокурора сил АТО Костянтина Кулика у справі про його незаконне збагачення.

Як повідомив “Цензор”, прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Сергій Козачина надав суду інформацію про розбіжності офіційних доходів Кулика та його рідних із майновим станом.

У 2014 році Кулик отримав у подарунок від матері квартиру на 249 кв. метрів в елітному ЖК “Дипломат холл”. Орієнтовна вартість квартири – 0,5 млн. доларів. Двома квартирами в цьому ж комплексі володіють також його мати і цивільна дружина.

За інформацією НАБУ, загалом у 2011-2015 роках Кулик та його близькі придбали у власність майна на 12,6 млн. грн.

За інформацією ДФС, з 2005 року на роботі в прокуратурі Кулик заробив близько 1,6 млн. грн., а його цивільна дружина Ірина Німець – 160 тис. грн.

Як заявили представники САП, прокурор Кулик не пояснив, як його рідні змогли придбати це майно.

Сам Кулик сказав, що САП і НАБУ відповідатимуть за надання неправдивих даних та обман суду.

У разі визнання судом провини Кулика йому загрожує позбавлення волі на термін від 2 до 5 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років із конфіскацією майна.

Читайте також:
Прокурора АТО Кулика, якого підозрюють у незаконному збагаченні,
перевели в Генпрокуратуру

На засіданні суду була присутня депутатка Верховної Ради від “Народного фронту” Тетяна Чорновол, яка підтримує Кулика.

“Це не просто суд… Насправді тут відбувається протистояння держави Україна з одного боку і мафії Януковича з іншого… Прокурор Кулик нещодавно своїми ручками результативно розслідував справу Курченка і повернув державі 1,5 млрд. доларів. Ось ви йдете і бачите, що ремонтується дорога – там частка Кулика, йдете до лікаря і отримуєте послугу – там частка Кулика, ваша дитина йде в школу – там частка Кулика, це зробив Кулик. Це зробила держава Україна, але руками Кулика.
З іншого боку, тут ситуацією маніпулюють через НАБУ. Заяву подавав Купрій. Це “УКРОП”, це Корбан. Корбан купив нафтобазу Курченка за 14 тис. доларів, плюс мочилово Кулика. Тому Купрій подає цю заяву…” – сказала Чорновол у коментарі “Цензору”.

Тетяна Чорновол на суді захищає Кулика

Вона висловила невдоволення, що “Касько тут не сидить, у якого дві квартири, вкрадені державні в Генпрокуратури, і Лещенко тут не сидить”.

“Я пишаюся, що я можу прийти на це ганебне судилище і стати на його (прокурора Кулика) бік”, – додала Чорновол.

Нагадуємо, Костянтин Кулик був військовим прокурором сил АТО.
У квітні цього року генпрокурор Юрій Луценко перевів його на посаду заступника начальника департаменту міжнародно-правового співробітництва Генеральної прокуратури.
Кулик вів справу про спецконфіскацію в держбюджет 1,5 млрд. доларів оточення Януковича (таємне рішення виніс суд у Краматорську, де раніше працював Кулик).
28 червня з нагоди Дня Конституції президент Петро Порошенко нагородив прокурора Кулика орденом “За заслуги” ІІІ ступеня.

З початку 2016 року НАБУ і САП ведуть справу про незаконне збагачення Кулика.
29 червня 2016 року детективи НАБУ провели обшук у прокурора Кулика і передали йому підозру.
5 липня Солом’янський райсуд відпустив Кулика під особисте зобов’язання, але усунув із посади. За тиждень суд поновив Кулика на посаді.
Справу передали до суду в жовтні.
Колегія Голосіївського суду Києва кілька місяців не могла зібратися, щоб провести чергове засідання у цій справі. Попереднє засідання відбулося в березні.

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна