Наступний “жорсткий” посол США в РФ має бізнес в Україні

 

Джон Хантсман, чию кандидатуру президент Дональд Трамп висунув на посаду посла США в Росії, має причетність до кількох великих активів в Україні, а також у країнах СНД.

Як пише “Економічна правда“, Huntsman International Corporation, зареєстрована в штаті Юта, на початку 2000-х років була співвласником українсько-американського СП ТОВ “Хантсман-Стирол”. Бізнес-партнером американської корпорації по цьому підприємству був горлівський концерн “Стирол”, яким на той момент володів громадянин США українського походження Алекс Ровт.
У 2010 році концерн “Стирол”, чиї виробничі потужності розташовані на окупованій території Донбасу, був викуплений групою Ostchem Дмитра Фірташа.

На даний момент основний бізнес Джона Хантсмана в Україні представлений київським ТОВ “Хантсман-НМГ” — це компанія, через яку Huntsman International Corporation займається реалізацією хімічної продукції і матеріалів російського ЗАТ “Хантсман-НМГ” (м. Обнінськ).

19 липня стало відомо, що президент Трамп висунув колишнього губернатора штату Юта Джона Хантсмана (варіант написання – Гантсман) на посаду посла США в Росії. Про це повідомила агенція Associated Press з посиланням на прес-службу Білого дому.
“Екс-губернатор Джон Хантсман зробив видатну кар’єру як політичний діяч, дипломат і бізнесмен”, – зазначили в прес-службі

Про те, що Хантсман прийняв пропозицію Дональда Трампа очолити американське дипломатичне представництво в Росії, ЗМІ повідомляли ще в березні.
57-річний Хантсман у 1992-1993 роках обіймав посаду посла США в Сінгапурі, в 2005-2009 роках був губернатором штату Юта, 2009-2011 – посол Сполучених Штатів у Китаї.
У 2011 році оголошував про намір брати участь у президентських виборах в якості кандидата від Республіканської партії, однак пізніше виступив на підтримку Мітта Ромні.

Хантсман вважається прихильником жорсткої лінії щодо Росії. Він очолює експертно-аналітичний центр Atlantic Council.

Читайте також:
Трамп продовжив “кухонну” дипломатію Обами:
дипломатам не видають візи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна