ДПСУ не зафіксувала особливо ажіотажу на виїзд із “безвізом”

 

Державна прикордонна служба не зафіксувала суттєвого збільшення кількості громадян України, які перетинають кордон, з початку дії безвізового режиму з Євросоюзом.

Про це заявив речник відомства Олег Слободян на прес-конференції 20 липня, передають “Українські новини”.

“Якщо говорити про тенденції першого місяця дії “безвізу”, то українці в черговий раз продемонстрували, що досить спокійно сприймають будь-які нововведення, навіть такі, як “безвіз”. Ми не спостерігаємо серйозного збільшення навантаження на пункти пропуску й збільшення кількості українців, які виїжджають за кордон у Європейський Союз”, – сказав речник ДПСУ.

Водночас Слободян визнав, що активізація виїзду все-таки спостерігається.

За його словами, близько третини українців, які перетнули кордон з ЄС із 11 червня, скористалися біометричними паспортами.
Більшість із них отримали паспорти в 2015-му і 2016 роках.

“Якщо говорити конкретно про тих, хто скористався “безвізом”, тобто мав тільки біометричний паспорт без віз і будь-яких інших документів, то таких з 11 червня станом на сьогодні 120 852 осіб, що становить близько 5% всіх українців, які перетнули кордони із країнами ЄС за цей час”, – сказав Слободян.

За даними прикордонників, лише 51 громадянину України відмовили в перетині кордонуз початку дії безвізового режиму з ЄС.

Із початку року Державна міграційна служба оформила 1 845 000 біометричних паспортів для виїзду за кордон, при цьому ажіотаж зберігається.

Читайте також:
В Ecolines “свої правила” безвізу. У всієї сім’ї згоріли квитки в Болгарію,
але компанія обіцяє компенсувати

Попит на подорожі в Європу серед українців з безвізом виріс в 3 рази

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.