Аналіз е-декларацій: перше повідомлення НАБУ про підозру – екс-судді з Луганщини. ІНФОГРАФІКА

Детективи Національного антикорупційного бюро України та прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури 19 липня повідомили про підозру колишньому голові одного з міських судів Луганської області.

Суддю підозрюють у вчиненні правопорушень, передбачених ст. 366-1 («Декларування недостовірної інформації») та ч.2 ст. 368-2 («Незаконне збагачення») Кримінального кодексу, повідомляє сайт НАБУ.

Це – перше повідомлення про підозру серед усіх кримінальних проваджень, досудове розслідування в яких НАБУ та САП здійснюють на підставі аналізу даних в електронних деклараціях осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Інфографіка НАБУ

За версією слідства, суддя у відставці не вніс в електронні декларації за 2015-2016 рр. відомості про транспортні засоби та об’єкти нерухомості, які перебувають у нього в користуванні, а також про майно, що перебуває у власності та користуванні його колишньої дружини, на загальну суму понад 10 млн. грн.

При цьому подружжя розірвало шлюб ще у 2011 році, але й надалі проживало однією сім’єю.

Наразі вирішується питання про обрання судді запобіжного заходу, повідомляють у НАБУ.

Досудове розслідування кримінального провадження за зазначеними фактами було розпочато в листопаді 2016 року.

Станом на 30 червня 2017 року детективи НАБУ здійснювали розслідування у 61 кримінальному провадженні, відкритому за результатами аналізу е-декларацій.

Читайте також:

Судді скаржаться, що після е-декларування їх стали частіше грабувати

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.