Порошенко в Грузії відчув колючий дріт на кордоні з окупованою РФ Південною Осетією

 

Президент України Петро Порошенко, який перебуває з державним візитом у Грузії, в середу, 19 липня, разом зі своїм грузинським колегою Георгієм Маргвелашвілі відвідав село Одзісі, розташоване на кордоні з Цхінвальським регіоном – Південною Осетією, окупованою РФ.

В Одзісі президенти двох країн з біноклів розглядали базу російських прикордонників, побудовану кілька років тому неподалік від зведених по лінії кордону дротяних загороджень.

“Президент Порошенко порівняв становище в окупованому регіоні Грузії з ситуацією на Донбасі”, – йдеться в повідомленні агенції “Інтерфакс-Україна”.

 

Глава Української держави наголосив, що Україна підтримує і робить все можливе для того, щоб забезпечити суверенітет, територіальну цілісність і незалежність Грузії.

“Дуже важливо, що ми зараз знаходимось тут. Це не є лінія зіткнення. Це навіть не є лінією окупації. Це є прірвою між минулим і майбутнім”, – підкреслив Петро Порошенко в коментарі для ЗМІ, який наводить прес-служба президента.

За його словами, колючий дріт – “це є результат політики Російської Федерації”.

Порошенко наголосив, що з одного боку, є квітучий Тбілісі, 5-зіркові готелі Батумі, гірськолижні курорти, щасливі люди, інвестори, економічне зростання, безвізовий режим, Угода про асоціацію з ЄС.

“Що ми бачимо з того боку прірви, яку зробила Російська Федерація? Подивіться в очі людей – сльози, гуманітарна катастрофа. Ми бачимо ситуацію, коли люди не мають елементарних прав на медичну допомогу, школу для своїх дітей, на кошти для існування, і головне – вони не мають жодної надії, що буде будь-який прогрес, поки там є РФ”, – зазначив Петро Порошенко.

У свою чергу президент Грузії розповів, що грузинська влада мотивує людей з окупованих територій відвідувати вільну Грузію, де рівень життя набагато вищий.

“Ніколи український та грузинський народи не зламаються і будуть стійкими”, – підкреслив Георгій Маргвелашвілі.

View image on Twitter

 

Заради звільнення своїх окупованих територій України та Грузії від агресора – Росії, ці дві держави мають об’єднати зусилля та зусилля світової спільноти. Саме єдність змусить Росію звільнити окуповані нею території інших держав, наголосив Петро Порошенко.

“В нас є спільний агресор – і в України, і в Грузії – це Російська Федерація. І як я вже сказав – дуже схожа ситуація на окупованих територіях: безлад, безнадія, гуманітарна катастрофа. І що ж треба зробити для того, щоб звільнити цю територію від окупації? Ми наголошуємо на тому, що це є політико-дипломатичний шлях. І для цього нам потрібна єдність всього світу і солідарність з Грузією, і з Україною. Я вірю, що сьогодні світ об’єднаний, Росія залишається в ізоляції. Росія мусить зробити кроки, які будуть сприяти деокупації української і грузинської територій”, –  наголосив президент України.

Глава МЗС України Павло Клімкін, який супроводжував Порошенка, заявив журналістам, що жодні компроміси з Росією стосовно “окупованих територій” неможливі.

“Ми продовжуємо боротьбу, тому що ця боротьба не тільки за наші території, а й за наших громадян”, – сказав він.

Як писала “Новинарня“, у червні міністр оборони України Степан Полторак під час візиту до Грузії відвідав АТОвців і подивився в бінокль на абхазьких “щурів”.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна