Молдова видала Україні поплічницю бойовиків “ЛНР”

 

Молдова передала Україні поплічницю бойовиків так званої “ЛНР”.
Про це повідомив прес-центр СБУ.

“У Луганській області слідчі СБУ проводять досудове розслідування стосовно 28-річної громадянки України, яка брала участь у діяльності незаконних збройних формувань так званої “ЛНР”, – йдеться в повідомленні.

Раніше контррозвідка встановила, що жінка займалася матеріально-технічним забезпеченням одного з підрозділів терористів, дислокованого в Луганську.

З березня вона перебувала у розшуку за підозрою в причетності до діяльності терористичної організації та виїхала до Молдови.

“Спецслужби цієї країни, за інформацією СБУ, виявили пособницю бойовиків. Її оголошено небажаною особою в Молдові та передано українським правоохоронцям”, – поінформували в СБ України.

За рішенням суду до завершення досудового розслідування зловмисниця перебуватиме під вартою. Жінці інкримінується вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Читайте також:
У Кишиневі заявили, що вислані російські дипломати-шпигуни
вербували бойовиків на Донбас

У Молдові арештували громадянина, який воював за сепаратистів на Донбасі. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна