Кіберполіція України отримала допомогу від Британії та ОБСЄ

 

Підрозділи кіберполіції Нацполіції України поповнились 194 одиницями спеціалізованої техніки.
Спецобладнання передали українській стороні представники Координації проектів ОБСЄ в Україні та посольства Великої Британії. Церемонія передачі відбулася 10 липня на території МВС, передає “Укрінформ“.

Як зазначив голова Національної поліції Сергій Князєв, надана техніка дасть змогу швидше реагувати на кіберзагрози. Він запропонував фахівцям із закордону стати викладачами для майбутніх поліцейських.

“Поліція тільки виграє, якщо наша взаємодія продовжиться. Можливо, ви будете зацікавлені долучитися до роботи з реформування поліцейської освіти. Не так давно я анонсував створення в Україні першої Поліцейської академії. І буду радий запросити фахівців із закордону викладачами”, – сказав Князєв.

Надзвичайний і повноважний посол Великої Британії Джудіт Гоф підкреслила, що навчання в Харкові та тренінги, які пройшли в Києві за участю британських експертів, сприяли опануванню українськими кіберполіцейським нових навичок та вмінь. Тому нове обладнання допоможе застосовувати та закріплювати отримані знання в повсякденній роботі.

Читайте також:
НАТО надасть Україні обладнання, що дозволить розслідувати джерела кібератак

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна